Március 15-e alkalmából a magyar állam díjakkal, kitüntetésekkel értékeli minden évben a magyar kultúra gazdagításában jeleskedők tevékenységét. Idén öt unitárius személy is vehetett át magyar állami kitüntetést.
Március 12-én dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Várkert Bazárban a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatával tüntette ki Farkas Boglárka újságírót, az ECHO Tv volt vezérigazgatóját.
Március 13-án a Pesti Vigadóban vehette át Farkas Emese újságíró, az ECHO Tv programigazgatója az újságírói tevékenységet méltató Táncsics Mihály-díjat dr. Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől.
Március 12-én a budapesti karmelita kolostorban adta át dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést három unitárius lelkésznek. Dr. Gellérd Judit lelkész, író a Magyar Unitárius Egyház és a Kárpát-medencei magyar közösség szolgálatában végzett több évtizedes, önzetlen munkája elismeréseként kapta a kitüntetést, Kelemen Levente, az Oklándi Unitárius Egyházközség lelkésze a Homoród-mentén élő székely közösség lelki életét gazdagító szolgálata, valamint a fiatal tehetségek felkarolása mellett a hagyományőrzés és a műemlékvédelem iránt is elhivatott tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést, míg Székely Miklós nyugalmazott unitárius lelkész a külhoni magyarság nemzeti identitásának
megőrzése érdekében végzett több évtizedes szolgálata elismeréseként részesült kitüntetésben.