2018. november 24-én ökumenikus kórustalálkozót tartottak a kolozsvár-belvárosi unitárius templomban, a Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör szervezésben. Társzervező volt a Dézsi, Kalotaszegi, Kolozsvári és Tordai Református Egyházmegyék, a Kolozsvári Szent Mihály Plébánia és a Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházmegye.
A Vallásszabadság 450 éves jubileuma alkalmából rendezett ökumenikus kórustalálkozón fellépett: János Zsigmond Unitárius Kollégium Péterffy Gyula kórusa, Ördög Ödön karnagy vezetésével, a Nyárszó-Sárvásári Pacsirták, Simon Loránd karnagy vezetésével, a Kolozsvári Református Kollégium Énekkara dr. Székely Árpád karnagy vezetésével, a Kajántói Reformárus Egyházközség kórusa Móra Éva Ildikó karnagy vezényletével, a Szent Cecília kórus – Kolozsvár, dr.Potyó István karnagy vezetésével, a Kerekdombi vegyeskar, Fazakas Ádám Sándor karnagy vezetésével, Szentmihályi Vegyes Dalkör, Szabó Zsombor karnagy vezetésével és a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség Unisono kórusa Pusztai Enikő karnagy vezetésével.
A kórustalálkozón a szószéki szolgálatot végeztem, ezt követően a jelenlevőket Bálint Benczédi Ferenc püspök köszöntötte. Az emléklapok és ajándékok kiosztása után közös étkezésre került sor.

Dimény József

esperes

 

A képeket Gancea Dalma készítette.