Július 30-án 57 család, összesen 261 személy részvételével zárult a Magyar Unitárius Egyház családos tábora Tusnádfürdőn. A négy napos rendezvény célja, hogy az együttlét, közös imádkozás, változatos programok által a családok személyes és gyülekezeti életükbe is feltöltődve, megerősödve térjenek vissza

A tábor programja korcsoportos bontásban zajlott. A gyerekeknek állandó felügyeletet és sokszínű tevékenységet biztosítottak. A programban szerepelt ostorfonás, bútorfestés, elektromos pörgettyű és repülőmodell készítés, mondókázás, bábozás is.

Az ifjak családi szabályokról beszélgettek, művészetterápiai foglalkozáson vettek részt, betekintést nyertek az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tevékenységébe, ugyanakkor körükbe hívták Kovács István püspök urat, aki kérdéseikre őszintén, tabuk nélkül válaszolt.

A felnőttek dr. Ferenczi Enikő: Felnőttségünk gyermekeink szemével, dr. Czire Szabolcs: Örömben nevelni, örömben élni, dr. Lakatos Csilla és dr. Lakatos Sándor: Családban marad -generációkon átívelő mesélt és elhallgatott családi történetek, Pap Adolf és Balázs Réka: Hatékony kommunikáció a családban című előadásokon és beszélgetéseken vehetett részt.

A párhuzamosan zajló tevékenységek mellett a szervezők igyekeztek olyan alkalmakat is szervezni, ahol a családok tagjai együtt lehettek. Így apa-fia, anya-lánya foglalkozásokra, családi vetélkedőre, sporttevékenységekre is sor került. Az esti programok sorába idén a tábortűz, táncház, borkóstoló és Last Minute koncert került.

Az együttlétet istentisztelettel nyitották, különlegessége, hogy a szolgálatot nem csupán Biró Attila lelkész-esperes végezte, hanem abba teljes családja, felesége és négy gyereke is bekapcsolódott. A reggeli és esti áhítatok szolgálatvégzői Erdő Imola brassói, Lőrinczi Levente kissolymosi, Rácz Mária és Rácz Norbert kolozsvári lelkészek voltak.

A tábor istentisztelettel és kulturális műsorral zárult. Ez alkalommal a szolgálatvégző Solymosi Alpár csíkszeredai lelkész-esperes volt. A közös imádkozás után István Ildikó és a Folker zenekar Hangszersimogató előadásán vehettek részt kicsik és nagyok.

A négy nap alatt a tábor hatalmas fenyőfáinak árnyékában béke volt, erőt adó csend, gyermekzsivaj, ima, derű, tartalmas beszélgetések és rengeteg alkalom a kapcsolódásra. Igazi közösségi élmény volt, amit folytatni kell, amit folytatni fognak.

A rendezvényt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, az OTP Bank Románia és Hargita Megye Tanács támogatta.