Október 27-én, vasárnap délután 3 órától a désfalvi egyházközség templomában prof. dr. Paul-André Bempéchat, a testvérgyülekezet (Belmont, Amerikai Egyesült Államok) tagja tartott zongorakoncertet. Prof. dr. Paul-André Bempéchat, aki többek között a Harvard egyetem tanára is, egykori diákja, Vladimir Agachi karmester hívására érkezett Romániába. Vladimir Agachi Kolozsvárra hívta koncertezni, valamint előadásokat tartani a Bábes-Bolyai Tudományegyetemen. A professzor úr pedig úgy gondolta, hogy ha már Romániában, Erdélyben jár, akkor meglátogat bennünket is, és megörvendeztet gyöngyörű előadásával.

Előadásának Amikor zeneszerzők prófétává válnak címet adta, arra gondolva, hogy hogy egy zeneszerző – felekezeti hovatartozásától függetlenül –, amikor komponál, Isten munkáját végzi.

A koncert zongorája már szombaton megérkezett hozzánk Kolozsvárról Vladimir Agachinak köszönhetően. Vasárnap pedig csodaszép hangja betöltötte templomunkat, amikor Bempéchat professzor úr Schubert, Schopen vagy éppen Bartók műveit játszotta.

Aztán rá egy hétre, november 3-ra Vladimir Agachi révén meghívást kaptunk Kolozsvárra a filharmóniába: a koncerten a Young Famous Orchestra lépett fel Vladimir Agachi karmester vezénylésével és Prof. Dr. Paul-André Bempéchat zongorajátékával. Egyházközségünkből néhányunknak sikerült eljutnunk, és öröm volt számunkra, hogy újra hallgathatjuk a professzor úr gyönyörű játékát, valamint az együttes és Vladimir Agachi nagyszerű együttműködését.

 

Szombatfalvi Csongor