A Magyar Unitárius Egyház, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és a Délnyugat-Erdélyi Unitárius Szórványegyházközség szervezésében sorra kerülő 23. Dávid Ferenc emlékzarándoklatra ebben az évben – a járványügyi helyzetre való tekintettel – csak lelki értelemben, személyes részvétel nélkül került sor.

 

2021. november 21-én, vasárnap, erdélyi idő szerint 12:00 órától a Duna Televízió közvetítésében megtekinthető lesz a dévai várban felvételezett megemlékezés.

 

A szószéki szolgálatot Koppándi Zoltán és Koppándi Júlia dévai lelkészházaspár végezte, énekvezér Kiss Erika kolozsvári kántor volt, az istentiszteleti alkalmat ifjúsági énekekkel színesítette az egyletes fiatalokból álló Last Minute zenekar. Rácz Norbert Zsolt főjegyző köszöntő beszédet mondott, várjátékot adtak elő a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Unitárius Karának diákjai, majd koszorúzásra került sor.

A rendezvény támogatói a Dévai Polgármesteri Hivatal, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, a Székelyföldi Stúdió és a Bethlen Gábor Alap.