Szeretettel hívjuk és várjuk egyházunk híveit a 2021. szeptember 18-án, szombaton 11 órától kezdődő 22. Szejkefürdői Unitárius Találkozóra.

 

A találkozó programja:

10.00: Hagyományőrző Huszárok tisztelgése Orbán Balázs szobránál a Homoródalmási Fúvószenekar közreműködésével

11.00: A nemzeti zászló átvétele

11.15: Istentisztelet: egyházi beszédet és imát mond Ft. Kovács István püspök

12.00: Az úrvacsorai adománnyal kapcsolatos tájékoztató beszéd – Csécs Márton Lőrinc, a Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör esperese részéről

12.15: Úrvacsorai ágenda, majd úrvacsoraosztás. Úrvacsoravételre előkészítő beszédet és imát mond Jobbágy Júlia, a Kolozs-Tordai Unitárius Egyházkör jegyzője

13.45: Koszorúzás Orbán Balázs sírjánál

14.15: Köszöntőbeszédek

14.30: Koncert: Buzogány-Csoma István és zenekara

 

Szervezési tudnivalók:

  • A találkozó alkalmával két programsátrat működtetünk. A gyereksátorba kézműves foglalkozásokra és játékokra várjuk a gyerekeket. A lelkisátorba azokat a felnőtteket várjuk, akik a járvány okozta félelem és veszteség nyomán kiscsoportos lelki megerősödésre vágynak.
  • A Zarándok Nyargaló jóvoltából az érdeklődő gyermekek számára ingyenes lovaglást biztosítunk felügyelettel.
  • Az Erdélyi Minipark és az Orbán Balázs Látogatóközpont üzemeltetői szeretettel várják Szejkefürdőre a találkozó résztvevőit. Az Erdélyi Minipark beléptidíjából 50%-os kedvezményt ajánlottak fel a találkozó résztvevőinek, ami felnőttek esetében 10 lej, gyermekek esetében 5 lej belépési díjat jelent. Az Orbán Balázs Látogatóközpontban ingyenessé tették számunkra a belépést, azonban a járványügyi korlátozások betartására kérnek: 5 személyes csoportok beengedését tartják megfelelőnek. Mindkét helyre a kedvezményes belépést csakis az istentisztelet és úrvacsoravétel előtt vagy után lehet igénybe venni. A belépésnél fel kell mutatni a találkozón való részvételt igazoló kitűzőt.
  • Szejkefürdőn ebben az időszakban nem működnek étkeztetési szolgáltatásokat kínáló cégek, ezért a találkozó résztvevőit arra kérjük, hogy tarisznyáljanak fel otthonról, amennyiben a szervezők által felkínált vendégváró zsíros kenyérnél több élelmiszert szeretnének fogyasztani.
  • A járművek számára a szejkefürdői forrásnál, valamint a híd előtti téren kialakított parkolókban biztosítunk parkolóhelyet.
  • Minden résztvevő számára ajánljuk, hogy hozzanak magukkal pokrócot és esernyőt.
  • A járványügyi szabályok betartása elengedhetetlen a találkozó teljes ideje alatt.