A Vallásszabadság Nemzetközi Társulatának Európai és Közel-Keleti Részlege, IARF EME, 2021. május 8–11. között Szabaddá tesz-e a vallás? címmel szervez online angol nyelvű konferenciát, amelyre minden érdeklődőt szívesen vár.

Az IARF EME fel kívánja tárni a vallás és a szabadság kapcsolatának néhány aspektusát – előadások, műhelyek, körcsoportok és panelbeszélgetések segítségével –, hogy a tanulás, az információmegosztás és a társasági élet érdekes keverékét kínálja. A konferencia ideje alatt lehetőség lesz közös meditációra és imádkozásra a vallásközi áhítatok alkalmával.

Az IARF EME tagjai és tagszervezetei: holland remonstráns és mennonita, svájci református és szabad keresztény, macedóniai bektashi muzulmán, németországi unitárius és unitárius univerzalista, nagybrittaniai unitárius, izraeli zsidó gyülekezetek és személyek.

A konferencia teljes programja és leírása az alábbi honlapon érhető el: https://iarf.net/eme2021/

Amennyiben van diák jelentkező, akinek gondot okoz a 10 euró részvételi díj kifizetése, az vegye fel a kapcsolatot a VNTtitkárával, Lukasz Liniewicz-csel a luke@iarf.net címen, vagy a szervező bizottság elnökével, Pascal Schillinggel a p.schilling@freireligioese-offenbach.de címen.