Iktatószám: 561/2022 

A Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének, székhelyén
Esperesi Hivataloknak, székhelyükön
Egyházközségi Hivataloknak, székhelyükön 

TárgyRészletes tájékoztatás a nyári egyetemes egyházi táborokról 

Nagytiszteletű, tisztelendő és tisztelt címzettek! 

Egy előző körlevél alkalmával már tájékoztattuk Önöket az idei egyházi gyermektáborok időpontjáról. Jelen körlevélben a táborok részleteivel jelentkezünk, illetve, amint azt ígértük, egy szóróanyagot is csatolunk levelünkhöz, amely segítség lehet a népszerűsítésben.

Még egyszer megismételjük a táborok időpontjait, azzal a kéréssel, hogy minél előbb jelezzék a gyerekek részvételi szándékát. Az idén konfirmáltaknak szervezett táborban a helyek beteltek, a többi táborba még tudjuk fogadni a jelentkezőket.

 1. Várfalvi Gyermektábor, július 4–9., 8–11 éveseknek
 2. Konfirmandusok Mozgótábora I., július 11–17., Kolozsvártól Nagyajtáig – 2020–2021-ben konfirmáltak számára
 3. Konfirmandusok Mozgótábora II., július 25–31., Kolozsvártól Nagyajtáig – idén konfirmáltak számára
 4. Várfalvi Ifjúsági Tábor, augusztus 1–7., 11–13 éveseknek

A továbbiakban néhány fontos információt szeretnénk megosztani a táborokkal kapcsolatban:

 1. Anyagi hozzájárulás: A várfalvi gyerek- és ifjúsági táborok ára 250 lej, a konfirmandus mozgótáborok pedig 370 lejbe kerülnek. Amennyiben testvérpárok is jelentkeznek a táborokba (nem feltétlenül ugyanabba) egyik fél a költségek csupán 50%-át fizeti.

 1. Anyagi segítségnyújtás rászorulóknak: Amennyiben tudomásuk van olyan gyerekről, aki számára az anyagi hozzájárulás akadály lehet, arra kérjük, hogy jelezzék. Amennyiben az egyházközség nem tud számára segítséget nyújtani, forduljanak bizalommal a Gondviselés Segélyszervezethez. Egyházunk segélyszervezete idén is felajánlotta, hogy felvállalja a rászorulók táboroztatásának anyagi költségeit.

 1. Kezdési időpont: mindenik tábor esetében az első nap 14.00 órától várjuk a táborozókat, a gyermek- és ifjúsági táborokba Várfalvára, a templom melletti kultúrotthon udvarára, a konfirmandus táborok esetében pedig a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium épületébe. Tisztelettel megkérjük, hogy amennyiben korábban oldható csak meg az érkezés, azt jelezzék.

 1. Távozás: A várfalvi gyermektábor esetében szombaton, július 9-én, az ifjúsági tábor esetében pedig vasárnap, július 17-én zárul a tábor. Mindkét tábor esetében a 11.00 órától kezdődő záróistentiszteletet ünnepi ebéd követ, majd a hazautazás (hozzávetőlegesen 13.00 órától). A konfirmandus táborok ugyancsak vasárnap érnek véget. Kolozsvár fele haladva megegyezett helyszíneken tudjuk a gyerekeket haza szállító személyeket megvárni. Ezeket a helyszíneket a tábor utolsó napjaiban szoktuk közölni az illetékesekkel.

 1. Tábori felszerelés: A várfalvi táborok esetén, a megszokott kényelmes ruha, sportcipő, nyári kalap és esőkabát mellett, amennyiben van rá lehetőség jó, ha van egy saját hálózsák is.

konfirmandus táborba is hasonló felszerelés szükséges, és itt is jó, ha van saját hálózsák. Ebben a táborban viszont sor kerül egy rövidebb túrázásra, illetve, ha az idő megengedi, akár fürdőzésre is. Ezekhez a tevékenységekhez megfelelő ruházatra is szükség lesz (csukott cipő, kényelmes ruházat, kisebb hátizsák a túrázáshoz, fürdőruha és törülköző a strandoláshoz).

 1. A táborozás ideje alatt, szakemberek által összeállított egészségügyi csomaggal rendelkezünk. Arra kérjük a lelkészeket és a hozzátartozókat, hogy csak akkor csomagoljanak gyógyszereket a gyerekek számára, ha az indokolt. Amennyiben a táborozó gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy ismert allergiái vannak, megkérjük jelezzék, hogy oda tudjunk figyelni a gyógyszerek rendszeres és megfelelő használatára.

 1. A táboraink során külön odafigyelünk a zenei oktatásra is. Így örömmel fogadjuk, ha a gyerekek hangszereiket is elhozzák magukkal.

Jelentkezni és érdeklődni továbbra is a jobbagyjuliam@gmail.com címen lehet.

Kolozsvár, 2022. május 17.

Atyafiságos üdvözlettel:

Rácz Norbert Zsolt, főjegyző

Jobbágy Júlia, táborokért felelős lelkész