2019. június 14–16. között került sor harmadik alkalommal az OMNIUM nevet viselő sportolimpiára az unitárius és más, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet szervezésében.

A rendezvényre, amelynek Tusnádfürdő adott otthont, Erdély26 különböző településéről érkezett közel 110 fiatal. A résztvevő hét csapat fociban, kézilabdában, métában, asztaliteniszben, sprintben, hosszútávfutásban, akadálypályán és a táncmaratonon mérte össze tehetségét.

A hétvégén a versenyszámok mellett sor került egy teqballbemutatóra és -játékra. Meghívottjaink Ilyés Szabolcs és Koffol Gábor voltak a Góbék Teqball részéről, akik meséltek az egyre népszerűbb sportág kialakulásáról, majd a résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni a játékot.

A számos sporttevékenység mellett vasárnap reggel áhítatra került sor, amelyet Magyari Zita, V. éves teológiai hallgató, az ODFIE egyik alelnöke tartott.

A vasárnap délutánt eredményhirdetéssel és díjkiosztóval zártuk. Az OMNIUM Vándorkupát a SZUIE csapata vihette haza, amely székelykeresztúri egyletes fiatalokból állt. Második díjban részesült a KaChuck csapata, akik Marosvásárhelytől érkeztek, harmadik helyezést ért el a KID, a korondi fiatalok csapata. A sportszerű játékért járó díjakat a SEDFIE és a MADFIE, azaz a sepsiszentgyörgyi és a marosvásárhelyi fiatalok vitték haza.

A rendezvényt támogatta a Bethlen Gábor Alap.

 

Tusnádfürdő,

  1. június 17. Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet elnöksége