Hosszú évek óta először indul újra nemzetközi turnéra a János Zsigmond Unitárius Kollégium Péterffy Gyula líceumi kórusa, ezúttal a törökországi Isztambulba. A járványügyi korlátozások miatt alig maradt olyan közösségi aktivitás, ami az iskola színes életét fenntarthatná. A kórus működése szinte az egyetlen ilyen tevékenység volt az elmúlt időben. Betartva a járványügyi szabályokat, a gyerekek hetente kétszer rendszeresen próbáltak órák után. Ennek a kitartó munkának az értékeléseként, és a motiváció további fenntartása érdekében szervezik meg a turnét.
Ennek megvalósításához kérik a tágabb JZSUKs közösség segítségét és összefogását! Ezen az online felületen bankkártyás fizetéssel lehet néhány kattintással adományozni a kórusturné támogatására. Minden kis összeg segíti a turné létrejöttét!
Indulás előtt, 2022. április 13-án, szerdán este 18:00 órától a kórus Kolozsváron a belvárosi unitárius templomban lép fel, bemutatva a teljes törökországi repertoárt. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, és mindazokat, akik támogatni szeretnék a kórus útját, hogy vegyenek részt a koncerten.