A hatósági intézkedések lazításának köszönhetően újraindulhat a Vallásszabadság Háza kulturális tevékenysége. Bár termeinket még mindig nem tudjuk megnyitni a tágabb közönség számára, a ház udvarán az elkövetkező hetekben különféle műfajú kulturális rendezvényeket szervezünk.

A Vallásszabadság Háza, az Idea Könyvtér és a Bistro 1568 szervezésében 2020. június 23-án, 19 órától sor kerül a Megsebzett Kolozsvár című kötet bemutatójára Papp Annamária történész és Rohonyi D. Iván fényképész szerzőpáros jelenlétében.

Az esemény az érvényben lévő jogszabályozást betartva kerül megrendezésre a Vallásszabadság Háza udvarán. Az eseményen való részvétel díjtalan, viszont regisztrációhoz kötött. A helyek száma korlátozott, a maximális létszám: 50 fő. Regisztrálni az IDEA Könyvtér könyvesboltban vagy az alábbi linken lehet: https://tinyurl.com/ybdwnjs2

Az esemény élőben is követhető lesz a Vallásszabadság Facebook-oldalán.

Dr. Lönhárt Tamás történész a fülszövegben ezt írta a kötetről: „Jelen kötet lehetőséget ad arra, hogy a kolozsvári közösség a közelmúltban sorsát alakító történelmi esemény emlékezete kapcsán számot vessen önmagával és a világgal: a „csendes hátország” békeillúzióját szilánkokra törő bombákat, a leomló házfalakat rövid időn belül háborús frontátvonulás követte – az újjáépítést már a győztesek új világrendje határozta meg. Az emlékezet személyes, családi körön belülre visszavonuló, évtizedeken át nyilvánosan meg nem jeleníthető, ki nem beszélt élményét a történész és közéleti író Papp Annamária a hely­történet és mikrotörténet szintjét is megjelenítő kötetben hozza elénk. Maga a kolozsvári és a szélesebb erdélyi társadalom keresztmetszete sejlik fel lapjain: emberi alakot nyer, az idő életszerű lüktetését, az emlékezet összetett óraművét, a közel­múlt egy pillanata köré rendezett emlékezet évgyűrűit világítja meg sorai által a szerző – képben, szóban megőrzött vissza­emlé­kezések összhangját megteremtve.”

A könyv az Exit Kiadó gondozásában jelent meg.