Adományozási felhívás

A Magyar Unitárius Egyház főhatósága részéről adományozási felhívással fordulunk egyházközségeinkhez és minden adakozó szándékú személyhez. A gyűjtés célja a bethlenszentmiklósi unitárius templom tornyában keletkezett tűzkárok enyhítéséhez való hozzájárulás.

Bethlenszentmiklós A kategóriás műemléktemplomának zsindellyel fedett tornyában folyó év október 2-án tűz ütött ki, aminek következtében a toronysisak teljesen megsemmisült, maga a torony pedig komoly károkat szenvedett. A tűzben kettérepedt az egyházközség 17. századi nagyharangja is.

A tűzeset miatt egyházunk elnöksége szolidaritását fejezte ki a Bethlenszentmiklósi Unitárius Egyházközség iránt, és elhatározta egy célirányos egyetemes egyházi gyűjtés meghirdetését.

Az egyházközségek és magánszemélyek által e célra szánt pénzadományokat 2019. december 6-ig kérjük eljuttatni az esperesi hivatalokba.

Azok számára, akik banki átutalás útján szeretnének adományozni, a következő bankszámlaszámokat ajánljuk:

RO19 OTPV 2000 0034 8014 RO01 (RON)

RO23 OTPV 2000 0034 8014 HU01 (HUF)

RO73 OTPV 2000 0034 8014 EU01 (EUR)

Ez esetben a kedvezményezettként az Episcopia Unitariană-t kell feltüntetni, a megjegyzéseknél pedig azt kell írni, hogy „donație pentru biserica Sânmiclăuș” (adomány a bethlenszentmiklósi templom részére).

A gyűjtéssel kapcsolatos kérdésekkel forduljanak Rácz Norbert Zsolt püspöki titkárhoz a következő elérhetőségeken: puspokihivatal@unitarius.org, +40740974060.

 

Kolozsvár, 2019. október 3.

 

A Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsának Elnöksége nevében,

atyafiságos tisztelettel és köszönettel:

 

Bálint Benczédi Ferenc s. k.                                                             Farkas Emőd s. k.

püspök                                                                                                 főgondnok

 

A képeket Barabási Ede készítette.