A Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség szeretettel hív minden érdeklődőt Farkas Wellmann Endre költő, író Cukor.baj Kézikönyv kezdő, haladó és leendő II-es típusú cukorbetegeknek című kötetének a bemutatójára, amelyre december 5-én, csütörtökön 19 órától kerül sor a Vallásszabadság Házában. A szerzővel Rácz Norbert Zsolt unitárius lelkész beszélget.

A kötetről Farkas Wellmann Endre így ír: „Senki életében nem örömünnep egy halálos kórral szembesülni. Pláné egy lassú lefolyású, a mindennapokat átszövő pusztító erővel, amely önmagában igényli a vele való foglalkozást, a gyakori szembenézést a halállal. Mégis, reménykedve harcol a beteg, hiszékenyen, gyengén kötélnek áll, ha bárki bármit ígér neki a jobbulása érdekében, minden gyógyszert beszed, minden eszközt megvásárol, miközben egy nagyon fontos dolgot elfelejt: gondolkodni.

Nekem is csak kilenc év után sikerült ezzel az elmélyültséggel visszatekinteni a betegségtörténetemre, mígnem egy hosszas, féléves kitartó kísérletre vettem rá magam, és mindeközben együvé írtam azt, amit erről az állapotról gondolok, elsősorban mint emberi állapotról.”

Az alkalomra mindenkit szeretettel várnak.