A Farkas utcai Szabad Pont sátor naponkénti programterve

Előadások, beszélgetések, vezetett séták

 

Augusztus 21., kedd:

15.00: Városséta: Kolozsvár unitárius szemmel. Vezeti Korodi Alpár, a János Zsigmond Unitárius Kollégium tanára. Találkozás: óvári iskola (volt zeneiskola) épülete előtt.

 

Augusztus 22., szerda:

15.00: Házsongárd, az unitárius panteon. Vezetett séta. Vezető: Korodi Alpár, a János Zsigmond Unitárius Kollégium tanára. Találkozás: a Házsongárdi temető bejárata előtt.

 

Augusztus 23., csütörtök:

14.00: Vallásszabadság négy szólamban – felekezetközi beszélgetés a vallásszabadságról Kerékgyártó Imola evangélikus lelkésszel, Dávid István református lelkésszel, Takó István katolikus plébánossal, illetve Rácz Norbert Zsolt unitárius lelkésszel.

 

Augusztus 24., péntek:

14.00: Körmöczi János unitárius püspök, fizikus világa – a foglalkozást a János Zsigmond Unitárius Kollégium fizika szakkörének diákjai vezetik.

 

Augusztus 25., szombat:

13.00, illetve 15.00 órától: 10 gondolat az unitarizmusról – hitelvi érdekességek. Előadó: Rácz Norbert Zsolt unitárius lelkész.

 

Augusztus 26., vasárnap:

13.00 és 15.00 órától: Szupersztár rulett – interaktív bemutató híres unitáriusokról.

 

A Szabad Pont-sátor állandó programjai

Kahoot! interaktív vetélkedő.

Szükséged van a mobilodra és a megfigyelőképességedre. Lépj be hozzánk, csatlakozz a Kahoot! online oldalára, és válaszolj helyesen a kérdésekre. Ha figyelmesen szétnézel a sátrunkban, biztos sikerül válaszolni minden kérdésre. Amennyiben jól teljesítesz, nem távozol üres kézzel.

 

Óriás puzzle és óriás kifestős.

A puzzle-t mindenki imádja. Türelemjáték a javából. Láttál már 1000-2000 darabosat, kínlódtál biztos velük sokat, viszont próbáltál már 2 x 3 méteres puzzle-t kirakni? Most kipróbálhatod és közben megismerheted Körösfői-Kriesch Aladár vallásszabadság tárgyú festményét.

 

Az unitarizmus múltját és jelenét bemutató kiállítás

Kétnyelvű kiállítás az erdélyi reformáció kezdetétől napjainkig.

 

Csomópontok: egyedi személyiségünk közös vonásait bemutató fal

Gondolkodtál már, hogy hány szereped van a mindennapokban? Fogj egy fonalat és vezesd végig a Rád jellemző csomópontokon. Lássuk, kik vagyunk mi, kolozsváriak!

 

Varázslatos postaláda

Leveled érkezett! Bontsd ki a postaládát és ismerkedj meg unitárius épületekkel, településekkel, templomokkal, személyekkel.

 

Naponta flash-mob

Naponta megzavarjuk a Farkas utca „csendjét”! Légy figyelmes!

 

Szervezők: Magyar Unitárius Egyház, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség