Nagytiszteletű, tisztelendő és tisztelt címzettek!

 

            Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024-ben ismét megszervezésre kerülnek az egyházi ifjúsági és gyermektáborok.

            Jelen körlevélben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a gyermektáborokkal kapcsolatban.

I. A gyermektáborok időpontja

  1. Várfalvi Ifjúsági Tábor, 11–13 évesek számára

időpont: július 1–7., (hétfőtől délutántól vasárnap délig)

  1. Várfalvi gyermektábor., 8- 11 évesek számára

időpont: július 8–13., (hétfő délutántól szombat délig)

  1. Konfirmandusok Mozgótábora, 2024-ben konfirmáltak számára

időpont: július 15–21., Kolozsvártól Nagyajtáig

II. Anyagi hozzájárulás

 A várfalvi gyerek- és ifjúsági táborok ára 350 lej, a konfirmandus mozgótábor pedig 450 lej. Amennyiben testvérpárok is jelentkeznek a táborokba (nem feltétlenül ugyanabba) az időrendben a második táborba érkező testvér a költségek csupán 50%-át fizeti.

III. Anyagi segítségnyújtás rászorulóknak

Amennyiben tudomásuk van olyan gyerekről, aki számára az anyagi hozzájárulás akadály lehet, arra kérjük, hogy jelezzék. Amennyiben az egyházközség nem tud számára segítséget nyújtani, forduljanak bizalommal a Gondviselés Segélyszervezethez. Egyházunk segélyszervezete idén is felajánlotta, hogy felvállalja a rászorulók táboroztatásának anyagi költségeit.

IV. Kezdési időpont

Táboraink esetében a táborok első napján 14.00 órától várjuk a táborozókat. A gyermek- és ifjúsági táborokba Várfalvára, a templom melletti kultúrotthon udvarára, a konfirmandus tábor esetében pedig a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium épületébe. Tisztelettel megkérjük, hogy amennyiben korábban oldható csak meg az érkezés, azt jelezzék.

V. Távozás

A várfalvi ifjúsági tábort vasárnap, július 7-én, a táborzáró istentiszteletet követően közös ebéddel zárjuk. A várfalvi gyermektábort szintén istentisztelettel és közös ebéddel zárjuk ez esetben viszont szombaton, július 13-án.

A konfirmandus tábor vasárnap, Nagyajtán istentisztelettel ér véget. Nagyajtáról Kolozsvár fele haladva megegyezett helyszíneken tudjuk a gyerekeket a számukra legmegfelelőbb helyen hagyni. Ezeket a helyszíneket a tábor utolsó napjaiban közöljük a szülőkkel és a lelkészekkel.

VI. Tábori felszerelés

várfalvi táborok esetén, a megszokott kényelmes ruha, sportcipő, nyári kalap és esőkabát mellett, amennyiben van rá lehetőség jó, ha van egy saját hálózsák is.

A konfirmandus táborba is hasonló felszerelés szükséges, és itt is jó, ha van saját hálózsák. Ebben a táborban viszont sor kerül egy rövidebb túrázásra, illetve, ha az idő megengedi akár fürdőzésre is. Ezekhez a tevékenységekhez megfelelő ruházatra is szükség lesz (csukott cipő, kényelmes ruházat, kisebb hátizsák a túrázáshoz, fürdőruha és törülköző a strandoláshoz).

 VII. A táborozás ideje alatt, szakemberek által összeállított egészségügyi csomaggal rendelkezünk.  Arra kérjük a lelkészeket és a hozzátartozókat, hogy csak akkor csomagoljanak gyógyszereket a gyerekek számára, ha az indokolt. Amennyiben a táborozó gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy ismert allergiái vannak, megkérjük jelezzék, hogy oda tudjunk figyelni rá a gyógyszerek rendszeres és megfelelő használatára.

 VIII. A táboraink során külön odafigyelünk a zenei oktatásra is. Örömmel fogadjuk, ha a gyerekek hangszereiket is elhozzák magukkal.

Jelentkezni és érdeklődni a jobbagy.julia@unitarius.org címen vagy a 0742 069 208-as telefonszámon lehet.

Jelentkezési határidő a várfalvi táborok esetében: június 24.

Jelentkezési határidő a konfirmandus tábor esetében: július 1.

Kolozsvár, 2024. május 31.

Atyafiságos üdvözlettel:

Kovács István, püspök

Jobbágy Júlia, táborokért felelős lelkész