„ De akik az Úrban bíznak, erejük megújul ” Ézsaiás 40,31/a

Sokszor érezzük fáradtnak magunkat lelkileg, és ez kihat testünkre, mindennapjainkra. Szeretnénk bízni abban, hogy ez megváltozik. Vannak, akik ilyenkor távolodnak el Istentől, és vannak, akik közelebb kerülnek Hozzá, bízni szeretnének Benne, lehetőleg minél gyorsabban megtapasztalni a megújulást, visszakapni a lelki egyensúlyt, és menni tovább az élet útján. Előfordulhat, hogy várjuk valakitől, hogy hozzá segítsen minket, hogy közelebb kerüljünk önmagukhoz, embertársainkhoz, és Istenhez. Kaphatunk is segítséget, de az oroszlánrésze a feladatnak, a miénk marad.

Mindenkinek saját magának kell bebarangolnia lelkének ösvényeit, és megtalálni azokat a tisztásokat, zugokat, ahol békére lel, ahonnan erőt meríthet. Nem könnyű feladat, de határozottan állítom, hogy megéri.

Tőlünk függ, hogy hajlandóak vagyunk-e időt, energiát szánni a lélek erejének megújulása vagy esetleg megtalálása érdekében?

A Te lelkednek békéje Tőled függ a legnagyobb mértékben, kedves olvasó!

Isten segítsége mindenki számára elérhető, aki bízik Benne. Ez a bizalom attól is függ, hogy figyelmet szentelsz- e lelkedre. Megnyitod-e azokat a csatornákat személyiségedben, amelyeken keresztül Isten megadhatja neked a megújulás lehetőségét? Szembenézel-e félelmeiddel, fájdalmaiddal, gyászoddal, azért, hogy a szenvedésedből megszületett igazgyöngyei lelkednek ne vesszenek el, hanem a te hasznodra váljanak? Észreveszed-e életedben Isten áldásait, a kisebb örömöket, nagyobb boldogságot, vagy olyan természetesnek veszed, hogy örülni sem tudsz?

Ha egy kevéssé is hajlasz az igen válaszra, akkor máris megtetted a legnehezebb és legfontosabb lépést az ösvényen. A múltból haladj a jelen felé, és a jelenben meglévő érzéseidet kösd össze a múltból felbukkanó emlékeiddel, és az ott tapasztalt érzéseiddel. Vigyázz, hogy lassan haladj, találd meg a saját ritmusodat, és mindig pihenj meg, ha szükségét érzed. Ne kérdezd, hogy mikor, és mit találsz, vagy merre visz az ösvény, észre fogod venni! Addig ameddig élünk, és hitünk szerint azután is, van idő a lélek szintjén a megújulásra.

A lélek csodálatos, hiszen általa vagyunk Isten hasonlatosságára teremtve. Testünk öregszik, sajnos változásai visszafordíthatatlanok. Lelkünk azonban Isten segítségével bármely korban megújulásra képes.

Vida Rozália, Alsóboldogfalva