Iktatószám: 400/2023

A Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerületének, székhelyén

Esperesi Hivataloknak, székhelyükön

Egyházközségi Hivataloknak, székhelyükön

 

TárgyRészletes tájékoztatás a nyári egyetemes egyházi táborokról

 

 Nagytiszteletű, tisztelendő és tisztelt címzettek! 

            Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy a Magyar Unitárius Egyház, együttműködésben az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylettel idén ismét meghirdeti az egyházi gyermektáborokat.

            Jelen körlevélben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a gyermektáborokkal kapcsolatban. Tisztelettel kérjük, hogy amennyiben tehetik húsvét ünnepe alkalmával hirdessék az alábbi tudnivalókat. A levélhez csatoltunk egy szórólapot is, amely segíthet a népszerűsítésben.

A gyermektáborok időpontja:

  1. Várfalvi Ifjúsági Tábor, 11–13 évesek számára

időpont: június 26- július 2., (hétfőtől délutántól vasárnap délig)

  1. Várfalvi gyermektábor., 8- 11 évesek számára

időpont: július 3–8., (hétfő délutántól szombat délig)

     3. Konfirmandusok Mozgótábora, 2023-ban konfirmáltak számára

időpont: július 10–16., Kolozsvártól Nagyajtáig

A korcsoportos bontást kérjük, hogy vegyék figyelembe, és attól csak szerfelett indokolt esetben térjenek el.

Anyagi hozzájárulás

A várfalvi gyerek- és ifjúsági táborok ára 350 lej, a konfirmandus mozgótábor pedig 450 lej. Amennyiben testvérpárok is jelentkeznek a táborokba (nem feltétlenül ugyanabba) az időrendben a második táborba érkező testvér a költségek csupán 50%-át fizeti.

Idén a táborba való jelentkezés feltétele egy előleg kifizetése, amelynek összege 100 lej. Ezt az összeget kérjük eljuttatni legkésőbb június 1-ig.  Az összeg eljuttatásának módját bejelentkezéskor jelezzük. Amennyiben az előleg kifizetését követően a résztvevő nem tud eljönni a táborba, az előleget csak megbetegedés esetén tudjuk visszafizetni, egyéb esetekben az előleg nem visszatérítendő.

Anyagi segítségnyújtás rászorulóknak

Amennyiben tudomásuk van olyan gyerekről, aki számára az anyagi hozzájárulás akadály lehet, arra kérjük, hogy jelezzék. Amennyiben az egyházközség nem tud számára segítséget nyújtani, forduljanak bizalommal a Gondviselés Segélyszervezethez. Egyházunk segélyszervezete idén is felajánlotta, hogy felvállalja a rászorulók táboroztatásának anyagi költségeit.

Kezdési időpont

Táboraink esetében a táborok első napján 14.00 órától várjuk a táborozókat. A gyermek- és ifjúsági táborokba Várfalvára, a templom melletti kultúrotthon udvarára, a konfirmandus tábor esetében pedig a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium épületébe. Tisztelettel megkérjük, hogy amennyiben korábban oldható csak meg az érkezés, azt jelezzék.

Távozás

A várfalvi ifjúsági tábort vasárnap, július 2-án, a táborzáró istentiszteletet követően közös ebéddel zárjuk. A várfalvi gyermektábort szintén istentisztelettel és közös ebéddel zárjuk ez esetben viszont szombaton, július 8-án.

A konfirmandus tábor vasárnap, Nagyajtán istentisztelettel ér véget. Nagyajtáról Kolozsvár fele haladva megegyezett helyszíneken tudjuk a gyerekeket a számukra legmegfelelőbb helyen hagyni. Ezeket a helyszíneket a tábor utolsó napjaiban közöljük a szülőkkel és a lelkészekkel.

Tábori felszerelés

várfalvi táborok esetén, a megszokott kényelmes ruha, sportcipő, nyári kalap és esőkabát mellett, amennyiben van rá lehetőség jó, ha van egy saját hálószák is.

A konfirmandus táborba is hasonló felszerelés szükséges, és itt is jó, ha van saját hálószák. Ebben a táborban viszont sor kerül egy rövidebb túrázásra, illetve, ha az idő megengedi akár fürdőzésre is. Ezekhez a tevékenységekhez megfelelő ruházatra is szükség lesz (csukott cipő, kényelmes ruházat, kisebb hátizsák a túrázáshoz, fürdőruha és törülköző a strandoláshoz).

A táborozás ideje alatt, szakemberek által összeállított egészségügyi csomaggal rendelkezünk. Arra kérjük a lelkészeket és a hozzátartozókat, hogy csak akkor csomagoljanak gyógyszereket a gyerekek számára, ha az indokolt. Amennyiben a táborozó gyógyszeres kezelés alatt áll, vagy ismert allergiái vannak, megkérjük jelezzék, hogy oda tudjunk figyelni rá a gyógyszerek rendszeres és megfelelő használatára.

 A táboraink során külön odafigyelünk a zenei oktatásra is. Örömmel fogadjuk, ha a gyerekek hangszereiket is elhozzák magukkal.

Jelentkezni és érdeklődni a jobbagyjuliam@gmail.com címen vagy a 0742 069 208-as telefonszámon lehet.

Kolozsvár, 2023. április 6.

Atyafiságos üdvözlettel:

Kovács István, püspök

Jobbágy Júlia, táborokért felelős lelkész