Életünknek adója, szeretetnek örök forrása!

Hálatelt szívvel vesszük nevedet ajkunkra, mindenható és örökkévaló Istenünk! Mindenért, mit nekünk adtál, hálásak vagyunk!

Egyre inkább érezzük a vágyat és a megbecsülést mindaz iránt, amit ebben a földi életben nekünk adtál! Hisz minden olyan szép, ami körülvesz minket: a hegyek, a völgyek, a Kárpát-medence rengeteg erdőivel, tiszta patakaival, a mélabús Dunával, a hóvirágos berkek, a pattanó rügyű bokrok, a magasba törő templomtornyok. Igen, olyan szépek a tiszta portáink, a rendezett határaink, a virágzó városaink, és olyan szép benne az ember: a jóságos, a hűséges, az értelmes, az együttérző.

Nekünk nem adtál külön szigetet, mint Vanuatu népének, nincsenek egzotikus trópusi erdeink, sem selymes homokkal terített óceánpartjaink. Mily szép az a sziget, Istenünk, ahonnan ebben az esztendőben a világ felé száll a keresztény női imádság!

És mennyire hasonló az érzés és az élettapasztalat: nőnek lenni itt, Európában, a Kárpát-medencében és nőnek lenni Vanuatun, a Csendes-óceán délnyugati részén.

Köszönjük, hogy egyedi, csodálatos feladatokkal bíztál meg minket, nőket! Köszönjük, hogy édesanyák lehetünk, gyermeket szülhetünk, és gyermeket fogadhatunk örökbe, átölelhetjük a létezést szeretettel. Köszönjük, hogy erőt adsz otthont teremteni, társat, férjet találni, és ugyanakkor erőt adsz alkotni, tanulni, felfedezni és új dolgokat megvalósítani.

Köszönjük bátor elődeinket, akik, ha kellett – gyenge nő létükre – kardot rántottak, és megvédték az otthont, a várat, a hazát. Ha kellett, építettek és szántottak, és kivonultak a harctérre, hogy a sebesülteket ápolják, vagy hogy megvédjék a forradalmat az ellenséges  tankokkal szemben.

Köszönjük az első királynőt, az első tanítónőt, orvosnőt, lelkésznőt, az első politikusnőt, az első női űrhajóst.

Köszönjük, hogy nők lehetünk úgy, hogy mellettünk és velünk megbízható, szerethető, otthont építő férfiak is élhetnek. Ámen.

 

Székely Kinga Réka, Homoródszentpéter