Istenem!
Az élet körforgásában újra adventhez érkeztem. Karácsonyt várva, az ünnep közeledése minduntalan felelevenedik gondolataimban, s elsősorban az én dolgaimat, feladataimat próbálom megfogalmazni vele kapcsolatban. A napok rövidülnek, olyan hamar sötét lesz.
Istenem, annyira szeretném, ha lenne elég időm a készülődésre, ha az ünnepre tudnék hangolódni az advent ideje alatt .
Megerősítem magam és azt mondom: most lesz időm,Istenem! Félreteszem a munkát, elgondolkodom, megálljt parancsolok cikázó gondolataimnak, s beszélgetni kezdek veled, imádkozni hozzád.
Istenem! Köszönöm, hogy újra gyermeki örömmel szívemben várom az ünnepet. Köszönöm, hogy az ünnepet megelőzi az adventi időszak, hogy van egy hónap idő a lelki és anyagi felkészülésre. Tudom, hogy én kell elsősorban ünnepet teremtsek a te segítségeddel szeretteimnek, s a körülöttem élőknek. Ünnepet, csak úgy tudok teremteni, ha ráhangolódok erre, lelki békesség és hit által. Voltak évek, mikor mindent meg tudtam tervezni és nagy részét ki is viteleztem az ünnepre, s bensőséges ünnepet éltünk. De volt olyan év is amikor a tervezés ellenére a körülmények megmutatták, hogy ember tervezz, s odalesz, s mégis Istenem az ünnep akkor is szép és örömteli volt, a külső nehézségek, betegségek, bajok ellenére, mert Te erőt adtál. Volt olyan időszak, amikor sírva telt az ünnep, s az elkövetkező perc túléléséért is hozzád fohászkodtam.
Köszönöm a meggyőződést Istenem, hogy bár minden ünnepet más érzéssel élünk meg, Te mégis ugyanúgy ott vagy életünkben. Add, hogy tudjak lelkileg megérni erre az ünnepre is.
Kérlek Istenem, add, hogy advent napjai a lelki ünnepre -készülődésben teljenek.
Ámen.
Moldován-Szeredai Noémi, Csekefalva-Kede-Rugonfalva