Egy a stempli, egy lehelet…Sok stempli és sok lehelet Csehétfalván is. Valaki mindig átveszi a munkát, amit Isten segedelmével elvégzünk.

Az ezerötszázhatvannyolcadik pecsét és aláírás is rákerült az elszámolásra. A Magyar Kormány segítségének a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül lebonyolított második hulláma véget ért. Csehétfalván a Györffi porta feltámasztása befejeződött, immár a megújult csűrt belaktuk, az ételszállító autó és a kis traktor elindult, a fürdődézsák beüzemeltek. A sok száz oldalas, töméntelen munkaórás aktacsomó elindult a főváros, Budapest felé.

Éppen a hétezerháromszázadik napon, az itt szolgálásunk huszadik esztendejének kerek évfordulóján: kettőezertizenkilenc, április huszonhatodikán. A négyszázötvenedik esztendő is folyamatos építéssel telt el, akárcsak az utóbbi húsz.

A Hagyományos Székely Jövő Központ egy kerek pecsét életünk aktáján. Húsz esztendei szolgálatunk leltárkönyvében sok-sok pecsét került, különböző intézetek, testületek pecsétei díszítik azt. Tartalmát tekintve azonban nemcsak kő, tégla és fa van ebben a leltárkönyvben, hanem sok-sok imádság, hála, összefogás, szeretet, felelősség és lélek is. Benne van az összes megtartott istentisztelet, minden keresztelési, konfirmálási, esküvői, és temetési szertartás, amit elvégeztünk, felemelő ünnepek és verejtékes hétköznapok, együttlét, találkozás és elválás.

Tartozástörlesztés e szülőföld gyermekeiért élő, harcoló anyák és apák iránt, jövendő-álmodás imádságos lelkű, helytálló székely gyermekek unokáinak.

Mindezt az Ég felé küldjük jóváhagyásra.

Lőrinczi Lajos, Csehétfalva