Jézus után szabadon – hasonlatok Isten országára

Olyan az Istennek országa, mint a tejszínhab a kávé tetején.

Szilárd közösséget teremt a hit által, és rendíthetetlen az elképzeléseiben. És tartja magát a szavához, és beváltja az ígéreteit. És nem omlik össze, hanem keményen megáll, még akkor is, ha a tálat, amiben felverték fejjel lefelé tartják. Olyan egészet alkot, amelynek részei kiegészítik és összetartják egymást.

Könnyű, és könnyen veszi az élet nehézségeit. És könnyen átlép a rossz dolgok fölött. Nem sokat lamentál, hogy miért is van az, ami van, mert tudja, az aggódásával nem teheti hosszabbá vagy szebbé mások életét, hisz ismeri a jézusi tanítást. Könnyű lélekkel és közös lélekkel dolgozik a holnapért. És könnyen elviselhető, mert másokra nem ró terheket, hanem mindenkiét könnyíteni akarja. Könnyen elérhető, és könnyen közel enged magához mindenkit.

Olyan az Istennek országa, mint a hab a nyílászárók mellett.

Szigetel, és nem jutnak keresztül rajta az információk, mert nem pletykálkodik, és másokat nem beszél ki. És elszigeteli magától a rosszat, és próbálja másoktól is elszigetelni mindazt, amiről tudja, nem Isten szerint való dolog. Ellenáll a bűnnek és gonoszságnak, és nem engedi át a rosszat. Tökéletes szigetelő. És soha sem engedi, hogy az unitárius láng kihűljön a szívekben, mindenkit arra biztat, hogy tartsák meg a hitüket és annak lángját forróságban, mert Isten a langyosat nem szereti, hanem kiköpi a szájából (Jelenések könyve 3,16).

Véd és eltakar, mert tudja, hogy ki és mi az, ami védelemre szorul, és eltakarja a fájdalmakat a világ szeme elől, hogy biztonságban érezhesse magát a sebesült, és megvédi azokat, akik nem védhetik meg magukat azokkal szemben, akik kizsákmányolnák a védteleneket.

Olyan az Istennek országa, mint a tejszínhab a kávé tetején, mint a hab a nyílászárók mellett.

 

Bardócz Tódor András, Budapest-Homoródalmás