Támogatóink:

 

 
2017. 08. 09. I. ODFIE Összművészeti Találkozó - ArtZ

A magyar unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) 2017. augusztus 3-7. között szervezte meg az I. ODFIE Összművészeti Találkozóját a Kovászna megyei Árkoson, közel 300 fiatal részvételével.

A szervezet 20 éven át, folyamatosan megújuló erővel szervezte meg a tavaszi Versmondó- és népdaléneklő versenyét, illetve a nyári Színjátszó találkozóját. Küldöttgyűlése azonban 2016 őszén úgy döntött, hogy e két rendezvény társításából, valami egészen újat indít útnak. Így született meg az Összművészeti találkozó gondolata, amely a népdaléneklés, versmondás és színjátszás mellett teret nyit a fotózás, festészet, grafika, kreatív írás, slampoetry, néptánc, zene és kézművesség kategóriáinak is. A rendezvény játékosan az ArtZ nevet kapta, ahol az „art” egyértelműen a művészeti ágakra, a Z, azaz az egész számok halmazának jele pedig azok sokféleségére utal. Tovább...


2017. 08. 07. Szejkefürdői Unitárius Találkozó - 2017. augusztus 12.

Minden év augusztusának második szombatján kerül sor a Szejkefürdői Unitárius Találkozóra.

A tizenkilencedik alkalommal megszervezett találkozó 2017. augusztus 12-én, szombaton 11 órától kezdődik Szejkefürdőn, a Reformáció 500. és a vallásszabadság kihirdetésének 449. évében.

A találkozó szervezői a Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa, a Székelyudvarhelyi 1.sz. Unitárius Egyházközség, valamint a Magyarországi Egyházkerület és a Küküllői Unitárius Egyházkör.

Tovább...

2017. 08. 04. Pótfelvételi vizsga alapképzésre - 2017

A Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet pótfelvételi vizsgát hirdet a 2017–2018. tanulmányi évre erdélyi református és unitárius jelentkezők számára. A pótfelvételi időpontja: 2017. szeptember 12-14.

A pótfelvételi vizsgára jelentkezhetnek az Erdélyi Református Egyházkerülethez tartozó férfiak, illetve a Magyar Unitárius Egyházhoz tartozó férfiak és nők.

A jelentkezők a fent nevezett egyházak megkeresztelt és konfirmált tagjai, akik rendelkeznek érettségi oklevéllel, orvosi bizonyítvánnyal. Tovább....

2017. 08. 04. Testvérgyülekezeti találkozó

A testvérgyülekezeti kapcsolat építése szándékával július 29-én a gyergyószentmiklósi gyülekezetbe látogatott a Marosvásárhelyi-Bolyai téri Unitárius Egyházközség húsz tagja.

A közös hétvégénk színes programokkal volt teljes. A fogadás után közös látogatást tettünk a Tarisznyás Márton Múzeumban, ahol az állandó tárlatok mellett az új, Herendi porcelánokat bemutató kiállítást is megtekintettük. Ezután a Gyilkos-tó felé vettük utunkat, ahol a helyiek részéről Pupák Felméri László szolgált túravezetéssel. A gyalogtúra által Cifra-nyereg kilátóhoz érkeztünk, ahonnan gyönyörű kilátásunk volt a Békás-szorosra. Majd a Gyilkos-tó körül is sétáltunk. Tovább...

2017. 08. 03. Tájékoztatás lelkészi állás püspöki rendelkezéssel való betöltéséről - Felsőrákosi Unitárius Egyházközség

A Felsőrákosi Unitárius Egyházközség 2017. július 2-án tartott közgyűlésének jegyzőkönyvi határozata, valamint a Háromszék-Felsőfehéri Unitárius Egyházkör Esperesi Hivatalának Ad 86/2017. sz. felterjesztése alapján a Püspöki Hivatal tájékoztatja a lelkészeket, hogy a Felsőrákosi Unitárius Egyházközség lelkészi állását az egyházközség közgyűlése püspöki rendelkezéssel kívánja betölteni. Tovább...